[email protected] ⁄ Tel. Rezervari: 0749 300 900
[email protected] ⁄ Tel. Rezervari: 0749 300 900
text
Cu o lungime de 10 metri si o latime de 6 metri, terenul de padbol este
impartit la jumatea lui de un fileu inalt de 1 metru.
Fiecare jumatate de teren este impartita in 3 zone: zona de servire,de
primire si de atac. Zona de atac este singura din care poti trimite mingea in
terenul advers, fara ca mingea sa atinga terenul tau inainte sa o lovesti.
Terenul este traversat si de o linie perpendiculara pe fileu, care delimiteaza
careurile de serviciu / primire.
Echipele sunt formate din cate doi jucatori, care servesc si primesc, prin
rotatie, de la un game la altul, respectiv, de la un punct la altul.
Din punct de vedere al paselor intre coechipieri si al loviturilor, principiile de
joc sunt asemanatoare cu cele de la fotbal-tenis. Inainte de a trimite mingea
in terenul advers, jucatorii unei echipe au dreptul la mai multe ricoseuri ale
mingii in peretii din propria jumatate de teren. In afara momentului serviciului,
mingea poate cadea oriunde in suprafata adversa pentru a fi considerata in
joc. Se considera “out” (in timpul punctului), atunci cand mingea loveste direct
peretele advers, fara ca ea sa atinga mai intai terenul advers.
Poti trimite mingea in terenul advers direct sau cu peretele; la fel si in cazul
pasei catre colegul de echipa.
Ca si la tenisul de camp, echipele se succed la serviciu de la un game la
altul. Un meci se joaca dupa sistemul “cel mai bun din 3 seturi”.
Punctele se noteaza: 0 – 15 – 30 – 40 – game. In caz de egalitate la 40,
este aplicat sistemul avantajului. Pentru a castiga setul, o echipa
trebuie sa ajunga la 6 game-uri, dar sa aiba si o diferenta de cel putin 2
game-uri fata de cealalta echipa. In caz contrar, setul se prelungeste pana
in momentul in care o echipa face 2 game-uri diferenta.
Mingea este lovita, din „drop” sau dupa ce sare din podea, spre careul
aflat pe diagonala in jumatatea adversa de teren. Serviciul se poate executa
si direct peste fileu, dar si cu un ricoseu cu peretele de sticla (spate sau
lateral) din terenul jucatorului care serveste. La fiecare punct, jucatorul care
serveste are dreptul la o greseala (fileu sau “out”), apoi poate repeta serviciul.
La doua greseli, punctul este pierdut.